Lekvárové pirohy s makom

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Overená klasika, ktorá nikdy neomrzí? Predsa lekvárové pirohy s makom!“

Ingrediencie

400 g
polohrubej múky
250 g
slivkového lekváru
40 g
masla
80 g
maku
60 g
práškového cukru
1,5 dl
vody
1
vajce
soľ

Postup

  1. Múku preosejeme a pridáme k nej vajce, štipku soli, 1,5 dl vody a vypracujeme tuhšie cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme natenko.
  2. Na polovicu cesta lyžičkou v odstupoch kladieme malé kôpky lekváru. Preložíme druhou polovicou cesta, okolo kôpok lekváru cesto stlačíme a potom radielkom alebo nožom nakrájame na obdĺžniky alebo štvorce.
  3. Pripravené pirohy varíme v osolenej vode domäkka, potom ich vyberieme, polejeme rozpusteným maslom, posypeme pomletým makom aj práškovým cukrom.