Lahodný teľací guláš

Náročnosť
90min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Lahodný guláš je proste klasika...Mňam!“

Ingrediencie

2 PL
oleja
soľ
mleté čierne korenie
2 PL
mletej červenej papriky
kôra z citróna
400 g
cibule
1 kg
teľacieho mäsa
100 ml
smotany na varenie
zemiakový škrob
na zahustenie (môžeme vynechať)
2 stonky
petržlenovej vňate

Postup

  1. Mäso nakrájame na kúsky. Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno.
  2. Cibuľu spolu s mäsom opečieme na dobre rozpálenom oleji.
  3. Pridáme papriku a citrónovú kôru, krátko opečieme a zalejeme vývarom alebo vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Varíme pod pokrievkou pri miernej teplote približne 30 minút.
  4. Ochutíme soľou a korením a podlejeme smotanou na varenie. Varíme až domäkka, prípadne môžeme ešte zahustiť troškou zemiakového škrobu.
  5. Dochutíme podľa potreby a na záver do guláša pridáme posekanú petržlenovú vňať.