„Chutná večera sa dá pripraviť naozaj rýchlo! Losos s limetkovou omáčkou je toho dôkazom.
“
Ingrediencie
800 g
lososa
160 g
čerstvého baby špenátu
600 g
zemiakov
30 g
masla
250 ml
smotany na šľahanie
olej
3 až 4
strúčiky cesnaku
1
limetka
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý kôpor na ozdobu
Postup
Lososa nakrájame na 4 porcie, okoreníme a osolíme. Jemne opečieme na panvici z oboch strán a necháme dopiecť v rúre. Stačí 8 až 10 minút pri teplote 180 °C.
V hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie, do ktorej vytlačíme šťavu z jednej limetky. Dochutíme soľou, okoreníme a necháme variť približne 5 minút na slabom plameni – až kým nám omáčka nezhustne.
Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Keď sú uvarené, prudko ich opražíme na panvici, pridáme trošku masla a pražíme do zlatista. Ochutíme soľou a korením.
K zemiakom pridáme čerstvý špenát, trochu cesnaku a všetko poriadne premiešame.
Zemiaky uložíme do hlbokého taniera, navrch položíme upečeného lososa a všetko prelejeme pripravenou smotanovo-citrónovou omáčku.
Na záver už len dozdobíme čerstvým kôprom. Dobrú chuť!
Rada
Na spestrenie a zvýraznenie farby môžeme pridať do omáčky tesne pred servírovaním aj čerstvú nakrájanú petržlenovú vňať alebo najemno nakrájanú pažítku.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM