Lahodný jahodový dezert s piškótami a čokoládou

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Niečo malé sladké na olovrant alebo len tak. Lebo jahodový dezert musíte milovať.“

Ingrediencie

200 g + 100 g
čokolády na varenie
300 ml + 500 ml
šľahačkovej smotany
200 g
dlhých cukrárskych piškót
250 g
termizovaného tvarohu
400 g
neochuteného
nátierkového masla
150 g
práškového cukru
2 bal.
vanilkového cukru
2 bal.
stužovadla šľahačky
1 kg
jahôd

Postup

  1. 200 g čokolády nasekáme na kúsky, 300 ml smotany zohrejeme a odstavíme. Vsypeme do nej čokoládu, necháme krátko postáť a rozmiešame. Štvorcovú formu (28 x 28 cm) vyložíme piškótami, na ne nalejeme čokoládovú smotanu. Dáme na 15 minút do chladničky.
  2. Tvaroh, nátierkové maslo, práškový aj vanilkový cukor vymiešame. 500 ml smotany vyšľaháme a postupne prisypeme aj stužovadlo šľahačky.
  3. Vyšľahanú šľahačku zapracujeme opatrne do tvarohovej zmesi a rovnomerne rozdelíme na čokoládovú vrstvu na dezerte. Dáme na noc do chladničky.
  4. Na druhý deň umyjeme a nakrájame jahody a rozpustíme zvyšnú čokoládu. Oboje rozdelíme navrch dezertu a môžeme servírovať.

Rada

Ak máte doma likér Amareto použite ho na dochutenie. Polejte ním zľahka piškóty.