„Niečo malé sladké na olovrant alebo len tak. Lebo jahodový dezert musíte milovať.“
Ingrediencie
200 g + 100 g
čokolády na varenie
300 ml + 500 ml
šľahačkovej smotany
200 g
dlhých cukrárskych piškót
250 g
termizovaného tvarohu
400 g
neochuteného
nátierkového masla
150 g
práškového cukru
2 bal.
vanilkového cukru
2 bal.
stužovadla šľahačky
1 kg
jahôd
Postup
200 g čokolády nasekáme na kúsky, 300 ml smotany zohrejeme a odstavíme. Vsypeme do nej čokoládu, necháme krátko postáť a rozmiešame. Štvorcovú formu (28 x 28 cm) vyložíme piškótami, na ne nalejeme čokoládovú smotanu. Dáme na 15 minút do chladničky.
Tvaroh, nátierkové maslo, práškový aj vanilkový cukor vymiešame. 500 ml smotany vyšľaháme a postupne prisypeme aj stužovadlo šľahačky.
Vyšľahanú šľahačku zapracujeme opatrne do tvarohovej zmesi a rovnomerne rozdelíme na čokoládovú vrstvu na dezerte. Dáme na noc do chladničky.
Na druhý deň umyjeme a nakrájame jahody a rozpustíme zvyšnú čokoládu. Oboje rozdelíme navrch dezertu a môžeme servírovať.
Rada
Ak máte doma likér Amareto použite ho na dochutenie. Polejte ním zľahka piškóty.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM