Kysnutý zemiakový koláč

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Prichádza čas na jedlo našich starých mám a jesenných večerov. Mňam!“

Ingrediencie

200 ml
mlieka
15 g
droždia
500 g
zemiakov
2
vajcia
soľ
mleté čierne korenie
30 g
hladkej múky
2
strúčiky cesnaku
majorán
60 g
masti

Postup

  1. Z vlažného mlieka a droždia urobíme kvások. Surové zemiaky postrúhame, pridáme vajcia a vzídený kvások.
  2. Ďalej pridáme soľ, korenie, múku (podľa potreby aj viac), prelisovaný cesnak, majorán a vypracujeme cesto.
  3. V pekáči rozpálime masť, nalejeme doňho pripravené cesto a pečieme pri teplote 180 až 190 °C dozlatista. Povrch cesta môžeme pred pečením ešte omastiť, aby bol koláč chrumkavejší.