Kuracie rezníky v bylinkovej panáde s cestovinovým šalátom

Náročnosť
35min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Uvarte si dnes niečo nové! Máme pre vás jednoduchý a chutný recept, ktorý zvládnu aj začínajúce gazdinky.“

Ingrediencie

250 g
cestovín penne
soľ
mleté čierne korenie
1 zväzok
petržlenovej vňate
1
vanička žeruchy
1
citrón
80 g
strúhanky
50 g
lúpaných mandlí
1 zväzok
reďkoviek
50 g
mladých
špenátových lístkov
150 g
bieleho jogurtu
50 ml
zeleninového vývaru
50 g
majonézy
360 g
kuracích prsičiek
2
vajcia
50 g
hladkej múky
masť na opekanie

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode (al dente). Medzitým nasekáme nadrobno umytú petržlenovú vňať, ostriháme žeruchu, z citróna ostrúhame kôru a vytlačíme šťavu.
  2. Polovičku citrónovej kôry, petržlenovú vňať a žeruchu zmiešame so strúhankou.
  3. Mandle opečieme na suchej panvici a necháme vychladnúť.
  4. Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Špenát umyjeme a necháme osušiť.
  5. Jogurt, vývar, majonézu a zvyšnú citrónovú kôru spolu s 1 PL citrónovej šťavy zmiešame.
  6. Uvarené a scedené cestoviny zmiešame s hotovým dresingom. Pridáme reďkovky, špenát a posypeme pripravenými nahrubo nasekanými opečenými mandľami.
  7. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé rezníky. Tie jemne naklepeme, posypeme soľou a korením. Rezníky obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a v bylinkovej panáde. Opečieme ich na masti dozlatista a podávame s pripraveným šalátom.

Rada

Takýmto spôsobom si môžete pripraviť akýkoľvek druh mäsa: kuracie, morčacie, bravčové alebo hovädzie. Šalát môžete nahradiť opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou.