Kuracie prsia v zemiakovom cestíčku plnené pečienkou

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Hľadáte jedlo, ktoré zasýti? Inšpirujte sa naším receptom.“

Ingrediencie

4 kusy
kuracích pŕs
4 kusy
kuracej pečienky
1 lyžica
masla
5
zemiakov
6 lyžíc
hladkej múky
múka na obaľovanie
1
strúčik cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
majorán
olej

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Pečienku umyjeme, osušíme a sprudka opečieme na masle. Pečienky položíme na plátky kuracích pŕs a plát preložíme alebo zvinieme.
  2. Naplnené kusy mäsa podľa potreby spevníme špáradlom a obalíme v hladkej múke. Zemiaky ošúpeme, tri rozmixujeme a zmiešame ich s prelisovaným cesnakom, korením, soľou, majoránom a s múkou.
  3. Zvyšné zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. V múke obalené kuracie prsia namočíme do zemiakového cesta a potom ešte obalíme v nastrúhaných zemiakoch.
  4. Mäso vypražíme na oleji dozlatista a podávame s ľubovoľnou prílohou.