Krúpová polievka z údeného vývaru

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Polievka, ktorá vás naučí milovať krúpy. K tomu tá chuť údeného mäska...“

Ingrediencie

2 PL
malej bielej fazule
2 PL
krúp
1
petržlen
1
mrkva
soľ
mleté čierne korenie
rasca
petržlenová vňať
1,5 l
vývaru z údeného mäsa

Postup

  1. Vývar zohrejeme, vsypeme doňho fazuľu aj krúpy a varíme približne 1 hodinu, kým všetko nezmäkne.
  2. Potom do polievky pridáme očistenú nakrájanú mrkvu aj petržlen, polievku dochutíme soľou, korením aj rascou a varíme ďalej, kým nezmäkne aj zelenina.
  3. Do uvarenej polievky nakrájame ešte čerstvú petržlenovú vňať a môžeme podávať. Podľa chuti môžeme v polievke uvariť aj zemiaky.