„Polievka, ktorá vás naučí milovať krúpy. K tomu tá chuť údeného mäska...“
Ingrediencie
2 PL
malej bielej fazule
2 PL
krúp
1
petržlen
1
mrkva
soľ
mleté čierne korenie
rasca
petržlenová vňať
1,5 l
vývaru z údeného mäsa
Postup
Vývar zohrejeme, vsypeme doňho fazuľu aj krúpy a varíme približne 1 hodinu, kým všetko nezmäkne.
Potom do polievky pridáme očistenú nakrájanú mrkvu aj petržlen, polievku dochutíme soľou, korením aj rascou a varíme ďalej, kým nezmäkne aj zelenina.
Do uvarenej polievky nakrájame ešte čerstvú petržlenovú vňať a môžeme podávať. Podľa chuti môžeme v polievke uvariť aj zemiaky.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM