„Tradičná koložvárska kapusta ako od starej mamy.“
Ingrediencie
400 g
bravčového mäsa
60 g
masti
50 g
cibule
soľ
mletá červená paprika
drvená rasca
2
strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
400 g
kyslej kapusty
40 g
ryže
200 ml
kyslej smotany
Postup
Mäso zomelieme. Na masti opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku a potom aj mleté mäso. Ďalej pridáme soľ, prelisovaný cesnak, drvenú rascu aj mleté čierne korenie. Mäso dusíme asi 20 minút.
Medzitým podusíme aj kyslú kapustu, ktorú trochu podlejeme vodou. Umytú prebratú ryžu opražíme na masti, podlejeme vodou, osolíme a dusíme domäkka.
Do vymasteného pekáča dáme vrstvu udusenej kapusty, na ňu vrstvu ryže a potom pridáme pripravené mleté mäso a opäť kapustu. Zalejeme kyslou smotanou a dáme zapiecť pri 180 °C dozlatista.
Podávanie
Podávame najlepšie s chlebom alebo s pečenými či varenými zemiakmi.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM