Koložvárska kapusta

Náročnosť
80min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Tradičná koložvárska kapusta ako od starej mamy.“

Ingrediencie

400 g
bravčového mäsa
60 g
masti
50 g
cibule
soľ
mletá červená paprika
drvená rasca
2
strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
400 g
kyslej kapusty
40 g
ryže
200 ml
kyslej smotany

Postup

  1. Mäso zomelieme. Na masti opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku a potom aj mleté mäso. Ďalej pridáme soľ, prelisovaný cesnak, drvenú rascu aj mleté čierne korenie. Mäso dusíme asi 20 minút.
  2. Medzitým podusíme aj kyslú kapustu, ktorú trochu podlejeme vodou. Umytú prebratú ryžu opražíme na masti, podlejeme vodou, osolíme a dusíme domäkka.
  3. Do vymasteného pekáča dáme vrstvu udusenej kapusty, na ňu vrstvu ryže a potom pridáme pripravené mleté mäso a opäť kapustu. Zalejeme kyslou smotanou a dáme zapiecť pri 180 °C dozlatista.

Podávanie

Podávame najlepšie s chlebom alebo s pečenými či varenými zemiakmi.