Klobásové koláčiky

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Taký pravý recept na rýchle koláčiky pre rodinu aj návštevy. “

Ingrediencie

350 g
hladkej múky
250 g
tuku
200 ml
kyslej smotany
1 pár
domácej klobásy
1
vajce
150 g
tvrdého syra
soľ

Postup

  1. Z preosiatej múky, tuku a smotany vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a na noc dáme do chladničky.
  2. Vychladené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Povykrajujeme kolieska s priemerom asi 5 cm. Kolieska potrieme rozšľahaným vajcom, vtlačíme na ne po koliesku klobásky a navrch prilepíme ešte menšie kolieska cesta.
  3. Hotové koláčiky potrieme vajcom, posypeme strúhaným syrom a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút.