Kelová polievka

Náročnosť
50min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Kelová polievka patrí k jednoduchým a rýchlym receptom. Veď nakoniec posúďte sami.“

Ingrediencie

1
cibuľa
olej
1
menší kel
soľ
1 lyžica
hladkej múky
500 g
zemiakov
drvená rasca
mäsový vývar
alebo bujón z kocky
2
strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
mletá sladká
červená paprika

Postup

  1. Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme na rezance pokrájaný kel, osolíme, poprášime múkou, opražíme a zalejeme vodou.
  2. Do polievky pridáme na kocky pokrájané olúpané zemiaky, necháme zovrieť, pridáme trošku rasce, podlejeme vývarom a polievku uvaríme domäkka.
  3. Hotovú polievku dochutíme prelisovaným cesnakom a pokrájanou petržlenovou vňaťou.