„Kelová polievka patrí k jednoduchým a rýchlym receptom. Veď nakoniec posúďte sami.“
Ingrediencie
1
cibuľa
olej
1
menší kel
soľ
1 lyžica
hladkej múky
500 g
zemiakov
drvená rasca
mäsový vývar
alebo bujón z kocky
2
strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
mletá sladká
červená paprika
Postup
Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme na rezance pokrájaný kel, osolíme, poprášime múkou, opražíme a zalejeme vodou.
Do polievky pridáme na kocky pokrájané olúpané zemiaky, necháme zovrieť, pridáme trošku rasce, podlejeme vývarom a polievku uvaríme domäkka.
Hotovú polievku dochutíme prelisovaným cesnakom a pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM