Kapustový šalát s majonézou

Náročnosť
20min
Príprava

Cena / porciu
6
Počet porcií

„Obľubujete známy studený šalát coleslaw? Urobte si ho po slovensky.“

Ingrediencie

1
stredne veľká biela kapusta
1
stredne veľká červená
kapusta
3
mrkvy
2
cibule
2
natvrdo uvarené vajcia
200 g
údeného syra
250 ml
kyslej smotany
1
téglik majonézy
soľ
ocot
olej

Postup

  1. Kapustu podľa potreby očistíme a nakrájame alebo v robote nastrúhame na jemné rezance.
  2. Pokrájanú kapustu zmiešame, osolíme, pridáme nakrájanú cibuľu, trochu oleja a necháme odležať.
  3. Potom do šalátu pridáme nastrúhanú mrkvu, syr, nakrájané vajcia a dochutíme majonézou a kyslou smotanou. Všetko spolu premiešame, dochutíme ešte octom a môžeme hneď podávať alebo necháme v chlade odležať.