Kapustové závitky plnené mäsom

Náročnosť
70min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Jedlo tradičnej kuchyne a naozajstných chlapov – upečte si dnes závitky s kapustou a mäsom.“

Ingrediencie

6
kapustových listov
soľ
60 g
masla
30 g
cibule

Plnka

450 g
bravčového mäsa
1
strúčik cesnaku
1
žemľa
125 ml
mlieka
20 g
cibule
masť
1
vajce
soľ
mleté čierne korenie
majorán

Postup

  1. Kapustové listy krátko povaríme v osolenej vode, zmäknuté poukladáme na dosku a silné stredy trochu naplocho zrežeme. Jednotlivé listy prejdeme valčekom na cesto. Žemľu namočíme, vyžmýkame a pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s mäsom a cesnakom.
  2. Do zmesi pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať opečené na masti. Ochutíme soľou, korením, majoránom a vmiešame vajce.
  3. Kapustné listy naplníme pripravenou zmesou, zvinieme, konce závitkov prehneme dovnútra a závitky previažeme niťou.
  4. Do pekáča dáme maslo, nasekanú cibuľu a vložíme závitky. Pekáč dáme do rúry vyhriatej na 180 až 200 °C a za občasného podlievania varíme asi 40 minút.