Kapustová polievka s údeným bôčikom

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Ozajstné jedlo plné chutí, ktoré zasýti aj zahreje. To je dobrá kapustová polievka.“

Ingrediencie

250 g
kyslej kapusty
200 g
údeného prerasteného
bôčika
20 g
masti
20 g
hladkej múky
30 g
cibule
mletá červená paprika
rasca
mleté čierne korenie
1
bobkový list
voda
soľ

Postup

  1. Kapustu dáme variť do hrnca spolu s nakrájaným bôčikom, vodou a tiež s bobkovým listom a trochou rasce. Varíme približne 45 minút.
  2. Z masti a múky pripravíme zápražku, pridáme k nej nadrobno nakrájanú cibuľu a popražíme. Pridáme mletú papriku, zalejeme vodou a prilejeme do uvarenej kapusty.
  3. Polievku dochutíme korením, soľou a ešte povaríme.