Kalerábiková polievka s haluškami

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Túto polievku zvládnu aj najmenej skúsené gazdinky. Rýchla, jednoduchá a chutná.“

Ingrediencie

1
kaleráb
1
cibuľa
1
strúčik cesnaku
vegeta
mletá červená paprika
soľ
mleté čierne korenie
olej

Halušky

1
vajce
hrubá múka podľa potreby

Postup

  1. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhaný očistený kaleráb, prelisovaný cesnak, vegetu, soľ, korenie a mletú papriku.
  2. Zmes zalejeme asi 1,2 litra vody a všetko spolu povaríme približne 30 minút.
  3. Vajce rozšľaháme a pridáme k nemu toľko múky, aby vzniklo polotuhé cestíčko. To pretlačíme cez sito na halušky do polievky a na miernom ohni ešte povaríme asi 10 minút. Podľa chuti posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.