„Túto polievku zvládnu aj najmenej skúsené gazdinky. Rýchla, jednoduchá a chutná.“
Ingrediencie
1
kaleráb
1
cibuľa
1
strúčik cesnaku
vegeta
mletá červená paprika
soľ
mleté čierne korenie
olej
Halušky
1
vajce
hrubá múka podľa potreby
Postup
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhaný očistený kaleráb, prelisovaný cesnak, vegetu, soľ, korenie a mletú papriku.
Zmes zalejeme asi 1,2 litra vody a všetko spolu povaríme približne 30 minút.
Vajce rozšľaháme a pridáme k nemu toľko múky, aby vzniklo polotuhé cestíčko. To pretlačíme cez sito na halušky do polievky a na miernom ohni ešte povaríme asi 10 minút. Podľa chuti posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM