Kakaová torta s kávovým krémom

Náročnosť
70min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Torta s kávovým krémom je ideálna na oslavy, ale aj bežný deň. Mňam! Je to dobrota!“

Ingrediencie

Cesto

6
vajec
180 g
práškového cukru
20 g
kakaa
180 g
hrubej múky
1 PL
vody

Plnka

50 ml
mlieka
50 ml
kávy
20 g
hladkej múky
250 g
masla
200 g
práškového cukru

Poleva

100 ml
kávy
1/2
bielka
150 g
práškového cukru

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s polovicou cukru a s vodou. Pridáme kakao, z bielkov a cukru ušľahaný sneh a múku. Všetko vareškou zľahka zamiešame a cesto dáme do tortovej formy vymastenej a vysypanej hrubou múkou.
  2. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Či je cesto prepečené, kontrolujeme špajdľou zapichnutou do stredu cesta. Ak je špajdľa po vytiahnutí čistá, korpus je hotový. Vychladnutý korpus dvakrát prekrojíme a získame tak 3 pláty.
  3. Na plnku pripravíme z tretiny cukru svetlý karamel a zalejeme ho uvarenou kávou. Pridáme múku rozmiešanú v mlieku a uvaríme kašu. Necháme vychladnúť a do vychladnutej kaše potom zašľaháme zmäknuté maslo a zvyšok cukru.
  4. Na pláty natrieme plnku a dáme nakrátko do chladničky. Medzitým pripravíme polevu tak, že kávu vymiešame s cukrom a bielkom dohladka. Vychladenú tortu polejeme polevou a necháme stuhnúť. Môžeme prípadne dozdobiť zvyšným krémom aj kávovými zrnkami v čokoláde.