Kačka so šošovicou

Náročnosť
120min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Lahodná kačka s šošovicou chutí malým aj veľkým a navyše výborne zasýti.“

Ingrediencie

1
kačka
soľ
mleté čierne korenie
tymian
rozmarín
olej
200 g
šošovice
1
cibuľa
1
mrkva
30 g
masla
petržlenová vňať
250 ml
červeného vína
ocot
solamyl alebo
maizena na zahustenie

Postup

  1. Kačku očistíme, rozporciujeme a kusy opražíme na rozohriatom oleji. Mäso zalejeme 150 ml vriacej vody, pridáme soľ, korenie, tymian, rozmarín a uvaríme domäkka.
  2. Šošovicu najprv namočíme a potom uvaríme domäkka. Mrkvu a cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno spolu s petržlenovou vňaťou. Víno, ocot a asi 250 ml vývaru z kačky zmiešame a zohrejeme.
  3. Kúsky kačky posolíme, okoreníme, potrieme olejom, na rozohriatom pekáči opečieme a vo vyhriatej rúre ešte pečieme asi pol hodiny do chrumkava.
  4. Mrkvu a cibuľu opražíme na masle, pridáme uvarenú šošovicu a podlejeme trochou vývaru z kačky rozmiešaným so solamylom. Povaríme a dochutíme soľou, korením a posekanou vňaťou.

Podávanie

Hotovú kačku podávame so šošovicou a uvarenými zemiakmi.