„Kačacie prsia sú tradičnou jesennou lahôdkou. Skúste ich tentoraz pripraviť inak. “
Ingrediencie
600 g
kačacích pŕs
Soľ
Mleté čierne korenie
1 malá hlávka
červenej kapusty
2
jablká
Kryštálový cukor
Ocot
Mletá škorica
Klinčeky
Olej
300 g
zemiakov uvarených v šupke
2
vajcia
Polohrubá múka
Maslo na opekanie
Postup
Umyté a osušené kačacie prsia ochutíme soľou a korením a opečieme na panvici z každej strany, najprv zo strany s kožou. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme ešte 20 minút.
Červenú kapustu nastrúhame najemno, olúpané jablká bez jadrovníkov tiež nastrúhame. V hrnci najprv karamelizujeme cukor, potom pridáme jablká aj kapustu, podlejeme troškou octu, prilejeme vodu a dochutíme soľou, korením, škoricou aj klinčekom. Dusíme pod pokrievkou domäkka a na záver ešte raz dochutíme (aj troškou oleja).
Uvarené, olúpané zemiaky nastrúhame najemno a spojíme s vajcami a trochou soli. Postupne prisypávame múku, tak aby vzniklo jemné nelepivé cesto. Z cesta na pomúčenej doske vyváľame valec, ten nakrájame na kúsočky a tie v dlaniach vyšúľame na šúľance. Uvaríme ich v mierne osolenej vode a následne ešte krátko opečieme na masle.
Na taniere servírujeme nakrájané kačacie prsia s porciou udusenej kapusty a opečenými šúľancami.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM