Kačacie prsia s kapustou a so šúľancami

Náročnosť
120min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Kačacie prsia sú tradičnou jesennou lahôdkou. Skúste ich tentoraz pripraviť inak. “

Ingrediencie

600 g
kačacích pŕs
Soľ
Mleté čierne korenie
1 malá hlávka
červenej kapusty
2
jablká
Kryštálový cukor
Ocot
Mletá škorica
Klinčeky
Olej
300 g
zemiakov uvarených v šupke
2
vajcia
Polohrubá múka
Maslo na opekanie

Postup

  1. Umyté a osušené kačacie prsia ochutíme soľou a korením a opečieme na panvici z každej strany, najprv zo strany s kožou. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme ešte 20 minút.
  2. Červenú kapustu nastrúhame najemno, olúpané jablká bez jadrovníkov tiež nastrúhame. V hrnci najprv karamelizujeme cukor, potom pridáme jablká aj kapustu, podlejeme troškou octu, prilejeme vodu a dochutíme soľou, korením, škoricou aj klinčekom. Dusíme pod pokrievkou domäkka a na záver ešte raz dochutíme (aj troškou oleja).
  3. Uvarené, olúpané zemiaky nastrúhame najemno a spojíme s vajcami a trochou soli. Postupne prisypávame múku, tak aby vzniklo jemné nelepivé cesto. Z cesta na pomúčenej doske vyváľame valec, ten nakrájame na kúsočky a tie v dlaniach vyšúľame na šúľance. Uvaríme ich v mierne osolenej vode a následne ešte krátko opečieme na masle.
  4. Na taniere servírujeme nakrájané kačacie prsia s porciou udusenej kapusty a opečenými šúľancami.