Jogurtová torta s ovocím

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Jednoduchá, ale extrémne osviežujúca torta plná ovocia. Nesmie chýbať na vašom stole.“

Ingrediencie

5
vajec
soľ
200 g
kryštálového cukru
180 g
polohrubej múky
1 ČL
prášku do pečiva
250 g
ovocia (maliny,
jahody, černice, čučoriedky)
300 ml
tučného smotanového
bieleho jogurtu
150 g
práškového cukru
500 ml
šľahačkovej smotany
1 PL
citrónovej šťavy
10 g
želatíny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Postupne zašľaháme kryštálový cukor a žĺtky. Nakoniec po častiach jemne zapracujeme múku s práškom do pečiva. Nešľaháme!
  2. Cesto dáme do tortovej formy, ktorú sme predtým vymastili a vysypali hrubou múkou. V rúre vyhriatej na 160 °C pečieme približne 25 minút.
  3. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, jogurt vymiešame s cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku, citrónovú šťavu a želatínu.
  4. Upečený vychladnutý korpus vyberieme z formy a tú vystelieme papierom na pečenie aj po bokoch. Korpus vložíme späť do formy, obložíme ho ovocím a navrch nalejeme jogurtový krém. Tortu vložíme do chladničky najlepšie do druhého dňa. Potom vyberieme z formy, nakrájame na kúsky a môžeme podávať.