Jarný šalát zo zelenej špargle s reďkovkami

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Svieže, ľahké jedlo plné farieb, chutí a zdravia. Mňam!“

Ingrediencie

450 g
zelenej špargle
soľ
štipka cukru
mleté čierne korenie
2 PL
píniových orieškov
2
veľké vajcia
1 zväzok
reďkovky
4 PL
citrónovej šťavy
5 až 6 PL
oleja
1 zväzok
bazalky
1/2
vaničky žeruchy
1 strúčik
cesnaku
kôra z ½ citróna
100 až 200 g
bryndze

Postup

  1. Špargľu umyjeme, drevnaté konce odrežeme a každú stonku nastrúhame škrabkou na zemiaky na tenké dlhé plátky (pásiky).
  2. Plátky špargle vložíme do vriacej vody s trochou soli a cukru a povaríme 1 až 2 minúty. Opatrne vyberieme na sitko, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  3. Píniové oriešky opečieme nasucho na panvici, vyberieme a necháme vychladnúť. Vajcia povaríme 6 minút, scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na štvrtinky.
  4. Z bryndze, citrónovej šťavy, soli, korenia a štipky cukru vymiešame dresing. Pridáme 3 PL oleja, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú bazalku, žeruchu a citrónovú kôru.
  5. Špargľu, na plátky nakrájané reďkovky a píniové oriešky dáme do misy, jemne ochutíme soľou, korením a zvyšným olejom. Premiešame a rozložíme na plytký servírovací tanier, navrch rozdelíme štvrtinky vajec, bryndzový dresing a podávame napríklad s plátkami bagety.

Rada

K tomuto pokrmu zvoľte biele ľahké víno napríklad Sauvignon Blanc.