Jarné rizoto s medvedím cesnakom

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Chutné rizoto s medvedím cesnakom je ideálne na obed alebo rýchlu večeru.“

Ingrediencie

1
cibuľa
1 PL
olivového oleja
50 g
masla
300 g
guľatozrnnej ryže
1 l
zeleninového vývaru
200 ml
bieleho vína
50 g
parmezánu
1 zväzok
medvedieho cesnaku
soľ
mleté čierne korenie

Postup

  1. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme v hrnci na 1 PL olivového oleja a 25 g masla. Prisypeme ryžu a asi pol minúty restujeme.
  2. K ryži prilejeme víno a miešame na miernom plameni. Necháme všetko víno odpariť.
  3. Keď je víno odparené, pridávame postupne po 1 naberačke vývar. Vlejeme naberačku, ryžu premiešame, tekutinu necháme odpariť a potom prilejeme ďalší vývar. Takto pokračujeme, až kým ryža nie je uvarená. Miešanie je veľmi dôležité, aby sa ryža nepripálila.
  4. Keď je ryža uvarená, pridáme nastrúhaný parmezán, nasekaný medvedí cesnak a zvyšné maslo. Ak treba, dochutíme soľou a korením.
  5. Poriadne premiešame, vypneme plameň, zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľku odpočinúť.

Podávanie

Namiesto medvedieho cesnaku môžeme použiť špenát alebo rukolu.