Jarná zelerová polievka

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Uvarte si dnes vitamínovú bombu! Zelerová polievka vám pomôže pri chudnutí a zníži zlý cholesterol.“

Ingrediencie

500 g
očisteného a nastrúhaného zeleru
1 zväzok
jarnej cibuľky
2 PL
masla
1 ČL
soli
200 ml
smotany na šľahanie
vývar podľa chuti

Postup

  1. Na masle orestujeme nakrájanú mladú cibuľku s nastrúhaným zelerom (strúhame na strúhadle na jablká).
  2. Zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme a varíme domäkka.
  3. Naberačkou odoberieme 1/3 z polievky (nastrúhanú časť zeleniny) a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom.
  4. Zeleninu vrátime naspäť k rozmixovanej časti, zalejeme smotanou a necháme zovrieť.