Husacia pečienka dusená v masti

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Chuť husacej pečienky, je chuťou jesene. Stačí si obliecť zásteru a pustiť sa do toho.“

Ingrediencie

500 g
husacej pečene
1
cibuľa
6 ks
klinčekov
250 g
bravčovej masti

Postup

  1. Masť rozpustíme v rajnici.
  2. Do očistenej pečene zapichneme klinčeky. Pečeň nekrájame, aby masť nezhorkla. Potom ju spolu s pokrájanou cibuľou vložíme do rozpustenej masti a pomaly dusíme približne 15 minút. Nesmie byť krvavá.
  3. Hotovú pečeň preložíme do hlbokej misky a zalejeme ju scedenou masťou. Necháme vychladnúť.

Podávanie

Pečienku podávame na krajčekoch čerstvej bagety, chleba alebo na opečených hriankach.