Husací alebo kačací perkelt

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
6
Počet porcií

„Netradičný perkelt budú milovať aj všetci klasici.“

Ingrediencie

1
kačka alebo 1/2 husi
60 g
masti (z husi alebo kačky)
1
veľká cibuľa
mletá červená paprika
20 g
hladkej múky
soľ

Postup

  1. Z kačice alebo husi vyberieme tuk a mäso pokrájame na kúsky.
  2. Tuk pokrájame a vyškvaríme, pridáme k nemu nadrobno posekanú cibuľu a popražíme. Pridáme mletú papriku, soľ, mäso a podlejeme vodou.
  3. Mäso dusíme prikryté a počas dusenia ho zaprášime múkou a ešte podusíme.

Podávanie

Podávame najlepšie s haluškami alebo šúľancami či cestovinou.