„Sladký dezert ocenia všetky maškrtné jazýčky. Koláčik je jednoduchý na prípravu a výborne chutí.“
Ingrediencie
250 g
polohrubej múky
soľ
30 g
masla
½
vajca
1 ČL
octu
vlažná voda
Plnka
1 kg
hrozna
200 g
cukru
100 g
strúhanky
50 g
masla
mletá škorica
Postup
Do múky pridáme roztopené maslo, vajce, soľ, ocot, vlažnú vodu a vypracujeme cesto, ktoré by malo mať polotuhú konzistenciu. Prikryjeme ho zohriatou nádobou a necháme asi 15 minút odležať.
Na pomúčenom obruse cesto najprv trochu rozvaľkáme a potom rukami povyťahujeme do strán. Okraje opatrne odrežeme alebo ich môžeme aj odstrihnúť.
Cesto posypeme strúhankou, umytým a prebratým hroznom, cukrom, škoricou a pokvapkáme roztopeným maslom.
Pomocou obrusu cesto zvinieme a potrieme ho rozšľahaným vajcom zmiešaným s roztopeným maslom. Závin prenesieme na plech a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 25 až 30 minút do zlatohneda.
Upečený závin posypeme cukrom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM