„Horúca hríbová polievka patrí na každý rodinný stôl, nemyslíte? Mňam!“
Ingrediencie
Polievka
300 až 400 g
húb
3
zemiaky
1
cibuľa
1
mrkva
1 PL
masti (bravčovej)
1 PL
hladkej múky
červená mletá paprika
kyslá pochúťková smotana
rasca
soľ
petržlenová vňať
Mrvenička
hrubá múka podľa potreby
1
vajce
Postup
Na bravčovej masti opražíme cibuľku, pridáme trocha červenej papriky a zahustíme múkou. Všetko zalejeme studenou vodou.
Nakrájame si hríby, mrkvu aj zemiaky, ktoré pridáme do hrnca. Varíme spolu približne 20 minút.
Z vajíčka, hrubej múky a soli pripravíme mrveničku. Tuhé cesto, ktoré sa vytvorí z týchto surovín, postrúhame do polievky.
Všetko uvaríme domäkka, dochutíme rascou, soľou a petržlenovou vňaťou. Pred podávaním vložíme do polievky lyžicu kyslej smotany.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM