Hríbová polievka

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Horúca hríbová polievka patrí na každý rodinný stôl, nemyslíte? Mňam!“

Ingrediencie

Polievka

300 až 400 g
húb
3
zemiaky
1
cibuľa
1
mrkva
1 PL
masti (bravčovej)
1 PL
hladkej múky
červená mletá paprika
kyslá pochúťková smotana
rasca
soľ
petržlenová vňať

Mrvenička

hrubá múka podľa potreby
1
vajce

Postup

  1. Na bravčovej masti opražíme cibuľku, pridáme trocha červenej papriky a zahustíme múkou. Všetko zalejeme studenou vodou.
  2. Nakrájame si hríby, mrkvu aj zemiaky, ktoré pridáme do hrnca. Varíme spolu približne 20 minút.
  3. Z vajíčka, hrubej múky a soli pripravíme mrveničku. Tuhé cesto, ktoré sa vytvorí z týchto surovín, postrúhame do polievky.
  4. Všetko uvaríme domäkka, dochutíme rascou, soľou a petržlenovou vňaťou. Pred podávaním vložíme do polievky lyžicu kyslej smotany.