Hráškový krém s mätou

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Hrášok sa dá v polievke využiť viacerými spôsobmi. Skúste túto verziu osvieženú mätou a šťavou z limety.“

Ingrediencie

300 g
cibule
20 g
cesnaku
10 g
mäty
100 g
masla
1,2 kg
mrazeného hrášku (1 kg do polievky rozmixovať, 0,2 kg vložka)
0,1 l
smotany
1 l
vody
5 g
soli
2 g
korenia
10 g
hnedého cukru
šťava z jednej limety

Postup

  1. V hrnci zahrejeme maslo. Pridáme cibuľu, cesnak, mätu a restujeme. Pridáme hrášok, smotanu a vodu. Privedieme do varu a veľmi krátko varíme. Ochladenú polievku rozmixujeme v blendri a prepasírujeme. Dochutíme cukrom, soľou, korením a limetovou šťavou.