Hrášková bublanina

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Slaná bublanina? Naša hrášková je naozaj pochúťka.“

Ingrediencie

5
vajec
150 ml
mlieka
100 ml
oleja
400 g
hrášku
5 PL
polohrubej múky
½ bal.
prášku do pečiva
2 ČL
vegety
1 ČL
drvenej rasce
3 PL
posekanej petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie
masť na vymastenie plechu
polohrubá múka
na vysypanie plechu

Postup

  1. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha, postupne zašľaháme žĺtky, múku s práškom do pečiva, olej.
  2. Pridáme vegetu, rascu, trochu korenia, premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
  3. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, husto posypeme hráškom.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista asi 20 až 30 minút.