„Slaná bublanina? Naša hrášková je naozaj pochúťka.“
Ingrediencie
5
vajec
150 ml
mlieka
100 ml
oleja
400 g
hrášku
5 PL
polohrubej múky
½ bal.
prášku do pečiva
2 ČL
vegety
1 ČL
drvenej rasce
3 PL
posekanej petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie
masť na vymastenie plechu
polohrubá múka
na vysypanie plechu
Postup
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha, postupne zašľaháme žĺtky, múku s práškom do pečiva, olej.
Pridáme vegetu, rascu, trochu korenia, premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, husto posypeme hráškom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista asi 20 až 30 minút.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM