Hovädzina s chrenom

Náročnosť
50min
Príprava

Cena / porciu
2
Počet porcií

„Chrenová omáčka s hovädzím sa varí často. Vyskúšajte túto príjemnú rolovanú zmenu.“

Ingrediencie

800 g
hovädzieho mäsa (stehno)
150 g
masla
6 PL
strúhaného chrenu
1
cibuľa
2 PL
múky
1 téglik
kyslej smotany
soľ

Postup

  1. Mäso cez fóliu naklepeme na tenký plát, osolíme a potrieme 100 g masla vymiešaného s chrenom. Potom ho zvinieme do rolády a pevne zviažeme niťou, aby sa nerozpadlo.
  2. Na zvyšnom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na ňu položíme mäso a z každej strany opečieme. Podlejeme vodou a dusíme približne 1 až 1,5 hodiny. Ak treba, podlievame vodou.
  3. Hotovú mäsovú roládu vyberieme a pokrájame na plátky. Smotanu vymiešame s múkou a pridáme do mäsovej šťavy, dobre premiešame a varíme asi 10 minút. Roládu podávame najlepšie s knedľou.