Hovädzie/teľacie roládky s plnkou z pesta a bylinkovou omáčkou

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Plnené mäsové roládky sú výborné na obed či výdatnú večeru. A chutia všetkým!“

Ingrediencie

2
vajcia
1 zväzok
petržlenovej vňate
1 zväzok
pažítky
1 vanička
žeruchy
200 g
tučnej kyslej smotany
3 PL
mlieka
1 ČL
horčice
soľ
mleté čierne korenie
2 ČL
bieleho balzamikového octu
12
malých tenkých hovädzích
/teľacích plátkov (á 60 g)
3 PL
rozmixovaných
sušených paradajok
3 PL
bazalkového pesta
3 PL
oleja
50 ml
bieleho vína
200 ml
zeleninového vývaru

Postup

  1. Vajcia uvaríme natvrdo, bylinky umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Smotanu, mlieko a horčicu zmiešame, pridáme bylinky, nadrobno pokrájané uvarené a olúpané vajcia, dochutíme soľou, korením, balzamikovým octom a omáčku odložíme odpočívať do chladu.
  2. Plátky mäsa jemne naklepeme, osolíme, okoreníme. Každý kúsok dobre potrieme zmesou z pesta a rozmixovaných sušených paradajok. Plátky zrolujeme, upevníme špáradlom a opečieme na rozpálenom oleji z každej strany.
  3. Opečené roládky podlejeme vínom a vývarom a varíme asi 15 minút (hovädzie podľa potreby aj dlhšie).
  4. Hotové roládky servírujeme so studenou bylinkovou omáčkou a pečenými zemiakmi.

Rada

Pre lepšiu konzistenciu môžeme omáčku rozmixovať ručným šľahačom.