Hovädzí guláš s hubami

Náročnosť
180min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Všetkých hubárov a milovníkov dobrého mäsa poteší vôňa a chuť lahodného hovädzieho guláša s hubami. Mňam!“

Ingrediencie

75 g
slaniny
3
cibule
1 kg
hovädzieho mäsa na guláš
2 lyžice
masti
Soľ
Mleté čierne korenie
Cukor
2 lyžice
paradajkového pretlaku
250 ml
červeného vína
2
bobkové listy
500 g
húb
1 lyžica
oleja
1 lyžica
masla
100 g
brusníc

Postup

  1. Slaninu nakrájame na pásiky, cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Vo veľkom pekáči opečieme bez tuku slaninu dochrumkava a vyberieme ju. Do pekáča pridáme masť, po častiach opečieme nakrájané mäso na guláš a zas ho vyberieme. Vo výpeku opečieme cibuľu a dáme späť mäso, ochutíme soľou, korením a opečieme aj s paradajkovým pretlakom.
  2. Zalejeme červeným vínom, 3 minúty povaríme a potom zalejeme 750 ml vody. Dochutíme soľou, korením, cukrom a pridáme aj bobkový list. Prikryté na miernom ohni varíme približne 2 hodiny.
  3. Huby očistíme a nakrájame. V panvici rozpustíme maslo, pridáme aj olej a opečieme na ňom huby, dochutíme soľou a korením.
  4. Pred dovarením pridáme do guláša opečené huby aj brusnice, jemne premiešame a servírujeme napríklad s knedľou alebo so širokými rezancami.