„Dajte si s haluškami aj poriadnu dávku zdravia! S medvedím cesnakom sú výborné a zdravé.“
Ingrediencie
100 g
medvedieho cesnaku
100 g
špenátu
250 až 300 g
polohrubej múky
2
vajcia
soľ
mleté čierne korenie
200 g
syra niva
smotana na varenie
podľa chuti
Postup
V mixéri rozmixujeme umytý špenát a medvedí cesnak s trochou vody. Do zmesi pridáme vajcia a soľ, potom pridávame múku podľa potreby a vymiešame skôr hustejšie cesto na halušky.
Cesto pretlačíme cez sito na halušky do vriacej osolenej vody a halušky varíme asi 5 až 8 minút, potom scedíme a prepláchneme studenou vodou.
Do horúcich halušiek vsypeme nastrúhaný syr niva a doplníme trochou smotany na varenie tak, aby sme získali krémové syrové halušky /prípadne prehrejeme na miernom ohni/. Môžeme dochutiť mletým čiernym korením.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM