Grilovaný pstruh

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
2
Počet porcií

„Urobiť chutného grilovaného pstruha nie je nič zložité... ak sa budete riadiť naším jednoduchým receptom.“

Ingrediencie

1
chladený pstruh
1 strúčik
cesnaku
1/2
citróna
2
zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
rasca
červená paprika
paradajky
2 stonky
rozmarínu
olivový olej

Postup

  1. Cesnak nakrájame na plátky. Pstruha narežeme po dĺžke, do vnútra vložíme dve stonky rozmarínu a nakrájaný cesnak. Posolíme zvnútra aj na povrchu.
  2. Červenú papriku nakrájame na väčšie plátky. Zemiaky v šupke dobre umyjeme a taktiež nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky.
  3. Pstruha pokvapkáme olivovým olejom a začneme opekať na rozpálenej grilovacej panvici.
  4. Pridáme zeleninu aj zemiaky, pstruha pokvapkáme zľahka citrónovou šťavou, dochutíme korením, soľou aj rascou. Grilujeme približne 5 až 7 minút z oboch strán, až kým nie je hotový.