„Výborné na sobotnú grilovačku s rodinou či priateľmi. Vyskúšajte, neoľutujete.“
Ingrediencie
4
veľké zemiaky
(každý asi 250 g)
30 g
syra parmezán
1
zväzok bazalky
3 PL
smotany na šľahanie
25 g
mäkkého masla
1 PL
horčice
soľ
mleté čierne korenie
200 g
syra halloumi
Postup
Zemiaky dôkladne umyjeme a osušíme, každý zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C alebo na gril asi na 50 minút. Potom odbalíme z alobalu a ešte chvíľu necháme v rúre alebo na grile. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Parmezán nastrúhame, bazalku umyjeme, otrháme lístky a väčšinu z nich nakrájame na pásiky.
Zemiaky prekrojíme na polovice a vydlabeme. Vydlabané vnútro spojíme so smotanou, s maslom, horčicou, nakrájanou bazalkou a parmezánom. Dochutíme soľou a korením a naplníme do vydlabaných zemiakových polovičiek.
Syr halloumi nakrájame na plátky a na každú polovičku zemiaka dáme plátok. Pod horúcim grilom grilujeme asi 5 až 10 minút.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM