Grilované plnené zemiaky so syrom

Náročnosť
90min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Výborné na sobotnú grilovačku s rodinou či priateľmi. Vyskúšajte, neoľutujete.“

Ingrediencie

4
veľké zemiaky
(každý asi 250 g)
30 g
syra parmezán
1
zväzok bazalky
3 PL
smotany na šľahanie
25 g
mäkkého masla
1 PL
horčice
soľ
mleté čierne korenie
200 g
syra halloumi

Postup

  1. Zemiaky dôkladne umyjeme a osušíme, každý zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C alebo na gril asi na 50 minút. Potom odbalíme z alobalu a ešte chvíľu necháme v rúre alebo na grile. Vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Parmezán nastrúhame, bazalku umyjeme, otrháme lístky a väčšinu z nich nakrájame na pásiky.
  3. Zemiaky prekrojíme na polovice a vydlabeme. Vydlabané vnútro spojíme so smotanou, s maslom, horčicou, nakrájanou bazalkou a parmezánom. Dochutíme soľou a korením a naplníme do vydlabaných zemiakových polovičiek.
  4. Syr halloumi nakrájame na plátky a na každú polovičku zemiaka dáme plátok. Pod horúcim grilom grilujeme asi 5 až 10 minút.