Grilovaná zelenina s chrumkavými bravčovými plátkami

Náročnosť
75min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Čo mu uvaríte dnes? My odporúčame grilovanú zeleninu s bravčovými plátkami a zemiakovou kašou. “

Ingrediencie

500 g
bravčového karé
3
farebné papriky
4
baby patizóny
4
šalotky
4
strúčiky cesnaku
mäsový vývar na podliatie
sušené oregano
mleté čierne korenie
soľ
olej

Postup

  1. Bravčové karé nakrájame na plátky, jemne osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, mäso prudko opečieme z oboch strán a preložíme do zapekacej misy.
  2. Vo výpeku z mäsa opečieme farebné papriky a šalotky, ktoré sme pokrájali na väčšie kúsky. Primerane osolíme.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  4. Opečenú papriku dáme aj s výpekom do misy k mäsu spolu s neolúpanými strúčikmi cesnaku. Posypeme sušeným oreganom, podlejeme pripraveným mäsovým vývarom a prikryjeme alobalom. Takto pripravenú papriku dáme na 40 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
  5. Počas pečenia mäso odkryjeme. Do misy pridáme baby patizóny, prilejeme trocha vývaru a dopečieme.

Podávanie

Bravčové plátky sú výborné so zemiakovou kašou alebo americkými zemiakmi.