Grilážová roláda

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
2
Počet porcií

„Sladká dobrota, ktorú pripravovali už naše staré mamy je ako stvorená na maškrtenie po dobrom jedle.“

Ingrediencie

Cesto

4
vajcia
80 g
práškového cukru
100 g
hrubej múky

Plnka

125 g
masla
125 g
cukru
60 g
orechov

Postup

  1. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, potom do misy preosejeme múku a vareškou zamiešame. Na záver do cesta ešte zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 180 °C dozlatista asi 10 až 15 minút. Cesto treba kontrolovať, aby príliš nezhnedlo.
  3. Upečené cesto vyklopíme na papier na pečenie, hneď zvinieme, necháme vychladnúť.
  4. Na plnku upražíme cukor dočervena, pridáme posekané orechy a zmes vylejeme na dobre pomastený plech. Zmes necháme vychladnúť a griláž potom potlčieme. Maslo vyšľaháme dopenista, prisypeme vychladnutú potlčenú griláž a premiešame.
  5. Vychladnutú roládu rozvinieme, potrieme plnkou, opäť zvinieme a povrch dozdobíme zvyškom plnky, prípadne ešte orieškami.