Gaštanová roláda

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
8
Počet porcií

„Vôňa pečených gaštanov – to je typická vôňa jesene. Pečené gaštany sú výborné, ale ochutnali ste už niekedy našu gaštanovú roládu? “

Ingrediencie

Cesto

4
vajcia
4 lyžice
práškového cukru
4 lyžice
polohrubej múky
1
lyžička prášku do pečiva
4 lyžice
ríbezľového lekváru

Plnka

250 g
gaštanového pyré
100 g
masla
2 lyžice
práškového cukru
2 lyžice
rumu

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a opatrne zapracujeme aj sneh vyšľahaný z bielkov.
  2. Na plech vyložený papierom na pečenie natrieme pripravené cesto a pečieme pri 180 °C asi 10 až 15 minút. Kontrolujeme, aby sa korpus nepripálil.
  3. Po upečení preklopíme korpus na cukrom posypanú utierku, papier stiahneme a korpus zrolujeme aj s utierkou do rolády, necháme vychladnúť.
  4. Medzitým vymiešame maslo s cukrom, pridáme gaštanové pyré a rum. Upečené cesto rozvinieme a potrieme najprv lekvárom a potom plnkou. Opäť zvinieme a necháme v chlade trochu stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo môžeme poliať aj čokoládovou polevou.