Francúzske zemiaky s hubami

Náročnosť
90min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Ak patríte k hubárom, ktorí si túto jeseň prišli na svoje, vyskúšajte náš nový recept na výborné francúzske zemiaky. “

Ingrediencie

1 kg
zemiakov uvarených v šupke
500 g
miešaných húb
(hliva, šampiňóny)
1
cibuľa
250 ml
smotany na varenie
2
vajcia uvarené natvrdo
2
surové vajcia
1
lyžica oleja
50 g
slaniny
50 g
masla na vymastenie
soľ
mleté čierne korenie

Postup

  1. Uvarené zemiaky a vajcia olúpeme, oboje pokrájame na plátky. Slaninu aj cibuľu nakrájame na kocky. Cibuľu opečieme na oleji a pridáme nadrobno nakrájané huby. Osolíme, okoreníme a podusíme aspoň 10 minút.
  2. Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme zemiaky, vajcia a huby, kým nezaplníme celú nádobu. Každú vrstvu zemiakov osolíme aj okoreníme.
  3. Vrchnú vrstvu zemiakov posypeme nadrobno nakrájanou slaninou, polejeme výpekom a pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Potom zemiaky ešte zalejeme rozšľahanými vajcami so smotanou. Pečieme ďalších 30 minút.