„Ak patríte k hubárom, ktorí si túto jeseň prišli na svoje, vyskúšajte náš nový recept na výborné francúzske zemiaky. “
Ingrediencie
1 kg
zemiakov uvarených v šupke
500 g
miešaných húb
(hliva, šampiňóny)
1
cibuľa
250 ml
smotany na varenie
2
vajcia uvarené natvrdo
2
surové vajcia
1
lyžica oleja
50 g
slaniny
50 g
masla na vymastenie
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Uvarené zemiaky a vajcia olúpeme, oboje pokrájame na plátky. Slaninu aj cibuľu nakrájame na kocky. Cibuľu opečieme na oleji a pridáme nadrobno nakrájané huby. Osolíme, okoreníme a podusíme aspoň 10 minút.
Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme zemiaky, vajcia a huby, kým nezaplníme celú nádobu. Každú vrstvu zemiakov osolíme aj okoreníme.
Vrchnú vrstvu zemiakov posypeme nadrobno nakrájanou slaninou, polejeme výpekom a pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Potom zemiaky ešte zalejeme rozšľahanými vajcami so smotanou. Pečieme ďalších 30 minút.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM