Fazuľovo-tuniakový šalát

Náročnosť
15min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Svieži ľahký šalát na horúce letné dni. Objavte skvelé chute všetkých prísad dokopy.“

Ingrediencie

1
hlávka šalátu
1
veľká konzerva tuniaka
2
konzervy červenej fazule
1
červená cibuľa
1
červená paprika
3
natvrdo varené vajcia
soľ
mleté čierne korenie
ocot
olej

Postup

  1. Šalát umyjeme, rozdelíme na jednotlivé listy a nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno alebo na rezance. Papriku zbavíme jadrovníka a tiež nakrájame.
  2. V mise zmiešame všetku zeleninu, pridáme scedenú fazuľu a všetko dochutíme soľou, korením, olejom a octom. Jemne vmiešame aj kúsky tuniaka, pokvapkáme olejom z konzervy, doplníme nakrájanými uvarenými vajcami.
  3. Šalát necháme krátko odležať a podávame s obľúbeným pečivom či s hriankami.