Fašírky so syrom

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Tradičné fašírky netradične musíte vyskúšať!“

Ingrediencie

500 g
mletého miešaného mäsa
1
staršia žemľa
80 g
strúhaného tvrdého syra
2
vajcia
soľ
mleté čierne korenie
2
strúčiky cesnaku
1
cibuľa
strúhanka na obaľovanie
olej na vyprážanie

Postup

  1. Do misy dáme mleté mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, pridáme vodou navlhčenú zmäknutú žemľu nakrájanú nadrobno, syr, vajcia, soľ aj korenie. Všetko spolu dôkladne premiešame.
  2. Zmes necháme 10 minút odležať a potom z nej tvoríme rovnako veľké fašírky, ktoré ešte obalíme v strúhanke.
  3. Obalené fašírky vypražíme v horúcom oleji dozlatista, necháme odkvapkať prebytočný tuk na papierovom obrúsku a podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.