„A čo dnes? Predsa fantastické a šťavnaté dusené bravčové pliecko so zeleninou.“
Ingrediencie
400 g
bravčového pliecka
30 g
masti (bravčovej)
100 g
mrkvy
100 g
hrášku
100 g
fazuľkových strukov
10 g
hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Bravčové pliecko nakrájame na menšie rezne, ktoré na okrajoch narežeme.
Opečieme ho na bravčovej masti a podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme a dusíme domäkka.
Kým sa nám mäsko udusí, nachystáme si zeleninu. Mrkvu, hrášok aj fazuľkové struky nakrájame a pridáme k mäsu. Všetko ešte raz podlejeme vodou a dusíme ďalej – až kým nie je všetko mäkké.
Kým sa nám mäsko udusí, nachystáme si zeleninu. Mrkvu, hrášok aj fazuľkové struky nakrájame a pridáme k mäsu. Všetko ešte raz podlejeme vodou a dusíme ďalej – až kým nie je všetko mäkké.
Nakoniec pridáme múku a na záver ešte krátko povaríme.
Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM