Dusené bravčové pliecko so zeleninou

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„A čo dnes? Predsa fantastické a šťavnaté dusené bravčové pliecko so zeleninou.“

Ingrediencie

400 g
bravčového pliecka
30 g
masti (bravčovej)
100 g
mrkvy
100 g
hrášku
100 g
fazuľkových strukov
10 g
hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie

Postup

  1. Bravčové pliecko nakrájame na menšie rezne, ktoré na okrajoch narežeme.
  2. Opečieme ho na bravčovej masti a podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme a dusíme domäkka.
  3. Kým sa nám mäsko udusí, nachystáme si zeleninu. Mrkvu, hrášok aj fazuľkové struky nakrájame a pridáme k mäsu. Všetko ešte raz podlejeme vodou a dusíme ďalej – až kým nie je všetko mäkké.
  4. Kým sa nám mäsko udusí, nachystáme si zeleninu. Mrkvu, hrášok aj fazuľkové struky nakrájame a pridáme k mäsu. Všetko ešte raz podlejeme vodou a dusíme ďalej – až kým nie je všetko mäkké.
  5. Nakoniec pridáme múku a na záver ešte krátko povaríme.
  6. Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.