Cviklový guláš s klobásou

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Zabudnite na tradičný guláš, túto sobotu sa varí cviklový! “

Ingrediencie

300 g
cvikly
100 g
mäkkej klobásy
4
zemiaky
50 g
údenej slaniny
1
lyžica masti
2
cibule
2
strúčiky cesnaku
mäsový vývar na podliatie
soľ
mleté čierne korenie

Postup

  1. Očistenú cviklu nakrájame na kocky, mäkkú klobásu nakrájame na kolieska. Zemiaky olúpeme a nakrájame na osminky. Slaninu aj cibuľu nakrájame na kocky. V hrnci opražíme slaninu, kým nepustí tuk.
  2. K slanine pridáme cibuľu, cviklu, zemiaky aj klobásu, ochutíme soľou a korením, vmiešame aj prelisovaný cesnak.
  3. Všetko podlejeme mäsovým vývarom a prikryté dusíme domäkka
  4. Hotový guláš ešte dochutíme podľa potreby soľou a korením.