Cviklovo-jablkový šalát

Náročnosť
45min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Osviežujúci šalát ocenia nielen milovníci zdravej stravy. Mňam!“

Ingrediencie

2
veľké cvikly
2
jablká
citrónová šťava
jablková šťava
soľ
mleté čierne korenie
trocha medu
200 g
syra feta
alebo ovčieho slaného syra

Postup

  1. Cviklu varíme aspoň 30 minút, aby zmäkla. Necháme vychladnúť, olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
  2. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov a tiež nastrúhame na hrubom strúhadle. Cviklu zmiešame s jablkami, prilejeme trochu jablkovej šťavy, ochutíme soľou a korením a podľa chuti pridáme aj med.
  3. Šalát necháme odležať aspoň 15 minút a tesne pred podávaním doňho rozmrvíme syr. Podávame s bagetou alebo ako prílohu k pečenému mäsu.