„Osviežujúci šalát ocenia nielen milovníci zdravej stravy. Mňam!“
Ingrediencie
2
veľké cvikly
2
jablká
citrónová šťava
jablková šťava
soľ
mleté čierne korenie
trocha medu
200 g
syra feta
alebo ovčieho slaného syra
Postup
Cviklu varíme aspoň 30 minút, aby zmäkla. Necháme vychladnúť, olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov a tiež nastrúhame na hrubom strúhadle. Cviklu zmiešame s jablkami, prilejeme trochu jablkovej šťavy, ochutíme soľou a korením a podľa chuti pridáme aj med.
Šalát necháme odležať aspoň 15 minút a tesne pred podávaním doňho rozmrvíme syr. Podávame s bagetou alebo ako prílohu k pečenému mäsu.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM