Čokoládový koláč s pomarančmi

Náročnosť
60min
Príprava

Cena / porciu
6
Počet porcií

„Sladký, chutný a hlavne s poriadnou dávkou čokolády! Upečte si dnes čokoládový koláč s pomarančmi.“

Ingrediencie

150 g
čokolády na varenie
150 g
masla
6
vajec
60 g
cukru
150 g
gaštanového pyré
3
lyžice múky
1 ČL
prášku do pečiva
2
pomaranče
marhuľový lekvár

Postup

  1. Čokoládu nasekáme nahrubo, maslo nakrájame na kocky. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky.
  2. Žĺtky, 50 g cukru a gaštanové pyré vymiešame na hladký krém. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k žĺtkovému krému. Potom postupne primiešame aj tekutú čokoládu s maslom.
  3. Bielky vyšľaháme s 1 PL cukru dotuha a opatrne vmiešame do čokoládového cesta.
  4. Hotové cesto nalejeme do vymastenej okrúhlej tortovej formy s priemerom 20 cm. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 35 až 40 minút.
  5. Pomaranče ošúpeme a zbavíme aj vnútornej bielej šupky. Nakrájame na plátky. Upečený koláč vyberieme a necháme hodinu chladnúť. Marhuľový lekvár ohrejeme a natrieme trošku navrch koláča, naňho poukladáme plátky pomaranča a tie ešte pokvapkáme lekvárom.