Čokoládovo-marhuľový nákyp

Náročnosť
35min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Taký sladký, taký lahodný a taký chutný! Čokoládovo-marhuľový nákyp je proste výborná sladká dobrota.“

Ingrediencie

500 g
marhúľ
100 g
špaldovej múky
15 g
kakaa
štipka soli
100 g
hnedého cukru
1 bal.
vanilkového cukru
4
vajcia
100 ml
mlieka
150 ml
smotany na šľahanie
50 g
orieškového masla
2 ČL
práškového cukru
40 g
nasekaných lieskovcov

Postup

  1. 500 g marhúľ umyjeme, prekrojíme a odkôstkujeme.
  2. V mise zmiešame múku, kakao a štipku soli. Pridáme 100 g hnedého cukru a 1 balíček vanilkového cukru.
  3. V inej mise vyšľaháme vajcia, 100 ml mlieka a 150 ml smotany. Potom vmiešame ešte orieškové maslo.
  4. Do múčnej zmesi postupne vmiešame vaječnú zmes tak, aby vzniklo hladké cesto. Nalejeme ho do plytkej formy na zapekanie s priemerom 32 cm. Marhule poukladáme reznou stranou nahor na cesto a posypeme cukrom.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 až 25 minút. Aby povrch neprihorel, môžeme formu prekryť alobalom.
  6. Upečený nákyp vyberieme a necháme chladnúť aspoň 5 minút.
  7. Medzitým opečieme nasekané lieskovce dozlatista na suchej panvici. Posypeme nimi nákyp a môžeme ešte posypať ďalším cukrom alebo nastrúhanou čokoládou.