Cícerový krém s kozím syrom

Náročnosť
40min
Príprava

Cena / porciu
viac
Počet porcií

„Nielen veľa porcií za málo peňazí, ale najmä jednoduchý recept a výborná kombinácia chutí, ktorá poteší každého gurmána.“

Ingrediencie

2 l
zeleninového vývaru
500 g
cíceru
100 ml
bieleho vína Rizling vlašský, Tradičná kvalita
100 g
smotany Mamičkine dobroty
300 g
koreňovej zeleniny
300 g
kozieho syra
30 g
masla Tradičná kvalita
tymián
soľ
čierne korenie Dobrá cena
čerstvé bylinky

Postup

  1. Zeleninový vývar pripravíme z očistenej koreňovej zeleniny, ktorú varíme do mäkka spolu s tymiánom, soľou a čiernym korením.
  2. Keď je zelenina mäkká, vyberieme ju a dáme do vývaru namočený cícer. Keď sa cícer uvarí, pomocou ponorného mixéra ho rozmixujeme do jemna. Podľa potreby zriedime vývarom.
  3. Ku koncu varu pridáme smotanu, biele víno a dochutíme soľou a čiernym korením. Ako vložku použijeme na kocky nakrájaný kozí syr.
  4. Dozdobíme bylinkami, napr. pažítkou či petržlenovou vňaťou.