Cibuľové koláčiky

Náročnosť
90min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Tvarohové cibuľové koláčiky jednoducho musíte vyskúšať. Je to skutočná dobrota!“

Ingrediencie

175 ml
mlieka
20 g
droždia
375 g
hladkej múky
soľ
½
lyžičky cukru
2 lyžice
oleja
400 g
tvarohu
1
vajce
1 lyžica
masla
500 g
cibule
mleté biele korenie
mletá rasca

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie, necháme vzísť kvások. Do misy dáme múku, štipku soli, cukor, olej a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť.
  2. Na plnku rozmiešame tvaroh, vajce, maslo so štipkou soli. Olúpanú cibuľu nakrájame na kolieska a vmiešame do tvarohovej zmesi. Dochutíme soľou, bielym korením a rascou.
  3. Vykysnuté cesto ešte premiesime, rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1,5 cm a povykrajujeme kolieska s priemerom asi 10 cm. Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a na ne rozdelíme tvarohovú zmes s cibuľou. Necháme ešte 10 minút kysnúť.
  4. Koláčiky pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút dozlatista.