Cibuľová polievka s opraženou žemľou

Náročnosť
30min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Je zdravá, výborná a pripravíte ju za pár minút. Cibuľová polievka proste patrí k chladnému počasiu. “

Ingrediencie

50 g
masti
60 g
cibule
20 g
hladkej múky
2
žemle
soľ

Postup

  1. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Potom ju speníme na masti, pridáme múku a spolu popražíme.
  2. Cibuľu zalejeme asi litrom vody, osolíme a varíme 15 až 20 minút.
  3. Žemle nakrájame na kocky a nasucho ich opečieme na panvici alebo v rúre.
  4. Polievku servírujeme posypanú opečenou žemľou. Podľa chuti ešte doplníme čerstvo mletým čiernym korením, prípadne trochou strúhaného tvrdého syra.