„Cestoviny s tekvicou sú sýte, chutné a váš rodinný rozpočet sa tiež určite poteší.“
Ingrediencie
250 g
cestovín
1
tekvica hokkaido
1
hlavička cesnaku
250 ml
smotany na varenie
soľ
olivový olej extra virgin
muškátový oriešok
biely balzamikový ocot
parmezán
tekvicový olej
Postup
Tekvicu umyjeme (nešúpeme), vydlabeme vnútro a aj so šupkou ju nakrájame na malé kúsky.
Rúru si predhrejeme na 200 °C.
Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme naň pripravenú tekvicu a celé strúčiky neošúpaného cesnaku. Všetko jemne pokvapkáme olivovým olejom a pečieme približne 15 minút do zmäknutia. Občas premiešame (aby tekvica neprihorela).
Využijeme čas, kým sa tekvica upečie, a zatiaľ si uvaríme cestoviny. Pri varení postupujeme podľa návodu na obale (záleží od druhu zvolených cestovín).
Na olivovom oleji osmažíme trošku cesnaku, zalejeme smotanou na varenie a necháme zovrieť.
Z rúry si vytiahneme plech, upečený cesnak ošúpeme a spolu s časťou tekvice ho pridáme do smotanovej omáčky. Povaríme spolu ešte približne 5 minút, aby sme zredukovali hustotu omáčky. Takto pripravenú omáčku rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a asi 2 – 3 lyžicami bieleho balzamikového octu (množstvo závisí od toho, aká je tekvica sladká).
Na záver môžeme všetko zmiešať dokopy – uvarené cestoviny, pripravenú omáčku a kúsky opečenej tekvice. Servírujeme s nastrúhaným parmezánom a jemne pokvapkáme tekvicovým olejom.
Zdieľanie receptu
COOKIES | Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.SÚHLASÍM