Bretónske kura s pečenými baby zemiakmi a šalátom coleslaw

Náročnosť
135min
Príprava

Cena / porciu
4
Počet porcií

„Ak chcete vedieť, ako chutí kura v Bretónsku, nemusíte nikam cestovať - dokážete to zistiť vo vlastnej kuchyni.“

Ingrediencie

600 g
vykostených kuracích stehien s kožou (4 ks)
10 g
čerstvého rozmarínu
10 g
čerstvého tymiánu
5 g
soli
1 g
korenia
15 g
cesnaku Zelovoc
400 ml
oleja

Zemiaky

800 g
baby zemiakov (alebo obyčajných – menších)
5 g
soli
2 g
korenia
10 g
čerstvého rozmarínu
10 g
čerstvého tymiánu
50 ml
oleja
20 g
cesnaku

Coleslaw

250 g
červenej kapusty
80 g
buľvy zeleru
1
jablko
1
menšia cibuľa žltá
50 ml
kyslej smotany Mamičkine dobroty
75 g
majonézy Mamičkine dobroty
5 g
soli
2 g
korenia
10 ml
jablkového octu
10 g
cukru

Postup

  1. Vykostené kuracie stehná poukladáme na dosku kožou dole, prekryjeme fóliou a zľahka vyklepeme. Mäso osolíme a okoreníme, nahrubo nasekáme bylinky a cesnak. Všetko pridáme na stehná a v mise zalejeme olejom. Necháme v chladničke marinovať. Na rozpálenej panvici pečieme 80% kožou dole, 20% opačne.
  2. Zemiaky prekrojíme na polovicu, zmiešame všetky ostatné suroviny a zmiešame so zemiakmi. Pečieme 30 minút na 180 °C.
  3. Kapustu nakrájame a ostatnú zeleninu nastrúhame na strúhadle na hrubo. Osolíme a necháme chvíľu odležať. Vyžmýkame, vložíme do misy, pridáme ostatné suroviny a dochutíme.